Количка

Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

7 важни въпроси и техните отговори за дезинфектант за ръце PURELL® Advanced Sanitizer

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Вече всички знаем, че добрата хигиена на ръцете включва измиване със сапун и вода и използване на дезинфектант за ръце на алкохолна основа, като например PURELL® Advanced Hand Sanitizer, което е една от най-важните мерки, които всички можем да предприемем, за да помогнем за намаляване на количеството причиняващи болести микроби върху  ръцете ни. 

И все пак, често могат да възникнат въпроси относно използването на дезинфектанти за ръце на алкохолна основа. Имайки това предвид, сме събрали отговорите на най-често срещаните въпроси: 

 

1. Безопасно ли е да използвате дезинфектанти за ръце на алкохолна основа?

PURELL® Advanced Hand Sanitizer е безопасен и ефективен. Етиловият алкохол, активната съставка в дезинфектанта за ръце PURELL®, се използва безопасно от обществеността от десетилетия и е една от най-безопасните и най-ефективните известни антимикробни съставки.

 

2. Мога ли да използвам безопасно дезинфектант за ръце няколко пъти на ден?

Да. Многобройни проучвания подкрепят безопасността на дългосрочната, многократна употреба на дезинфектанти за ръце PURELL®. От решаващо значение е да се практикува добра хигиена на ръцете в ключови моменти, като например преди хранене, след използване на тоалетна и след докосване на предмети, които често се докосват от други хора.

 

3. По-добра мярка ли е използването на обикновен сапун и вода?

Както миенето на ръцете, така и дезинфекцирането на ръцете са ефективни мерки, които помагат за намаляване на количеството болестотворни микроби по ръцете. Това, което е доказано в болниците, е, че добре формулираните дезинфектанти за ръце на алкохолна основа са по-добри от обикновения сапун и вода при убиване на микроби по ръцете ви, които могат да причинят заболяване, и са по-малко изсушаващи и дразнещи.

 

4. Дезинфектантите за ръце на алкохолна основа причиняват ли супербактерии?

Дезинфектантите за ръце на алкохолна основа убиват микробите по различен начин от антибиотиците. Те не позволят на микробите да станат резистентни, или това, което някои хора наричат „супербактерии“. Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) няма шанс микробите да се адаптират или да развият резистентност към дезинфектант за ръце на алкохолна основа, дори при честа употреба.

 

5. Всички дезинфектанти за ръце ли работят еднакво?

Не. Когато става въпрос за продукти за дезинфекция на ръцете, формулировката има значение. Активната съставка е важна, но цялостната формулировка влияе върху ефективността на продукта. Продуктът също трябва да осигурява добра грижата за кожата и да е приятен за употреба.

 

6. Действително ли PURELL® дезинфектантът за ръце убива 99,99% от болестотворните микроби?

Всички продукти на PURELL® са тествани срещу широк спектър от микроорганизми и са довели до повече от 99,99% намаляване на тези организми.

 

7. Безопасно ли е да се използва дезинфектант за ръце PURELL® от деца?

Да; PURELL® дезинфектантът за ръце е безопасен и ефективен за всеки. За всички нас е важно да практикуваме здравословно поведение и хигиена на ръцете, което включва използването на дезинфектант за ръце на алкохолна основа, като PURELL® Advanced Hand Sanitizer, е една от най-важните мерки, които всички можем да предприемем, за да ни помогне да останем здрави. Деца под 6-годишна възраст трябва да бъдат наблюдавани, когато използват, който и да е продукт на PURELL®.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари