Количка

Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

5 лесни стъпки за по-добра хигиена на ръцете

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Хигиената на ръцете се счита за най-важният фактор за контрола на  инфекциите, тъй като защитава както служителите, така и гостите / пациентите.
Световната здравна организация препоръчва да се прилага мултимодална стратегия за осигуряване на ефективна превенция на инфекциите, включително и мерки за промяна на културата. За да помогнете на бизнеса си да се подобри в това отношение, ви предлагаме пет лесни стъпки за насърчаване на по-добрата хигиена на ръцете във вашата организация.

1. Стимулирайте навиците за хигиена на ръцете 

Според проучване за хигиена на ръцете на Tork Healthcare, 8 от 10 медицински специалисти биха искали да подобрят спазването на стандарта за хигиена на ръцете4. Световната здравна организация се застъпва за модел, основан на доказателства, тестван на терен и ориентиран към потребителите  с 5-те момента за хигиена на ръцете.
Удостоеното с награди Обучение за чисти ръце на Tork приканва медицинските специалисти в дигитален свят, където могат интерактивно да се запознаят с модела „5 Момента“ в по-реалистична и вдъхновяваща среда. Предлага се безплатно за персонални компютри и мобилни устройства.

2. Изберете точния сапун и дезинфектант
 

Изборът на точния дезинфектант и сапун е един от най-добрите начини за насърчаване на спазването на стандарта за хигиена на ръцете. Независимо дали става въпрос за екосертифициран сапун за ръце или дезинфектант за ръце, изборът на висококачествени хигиенни продукти е от ключово значение за ефективното убиване на микроби и патогени.
Хората, които редовно поддържат добра хигиена на ръцете могат да получат странични ефекти като възпаление, сухота или болки в ръцете. Някои служители съобщават за заболявания като контактен дерматит в резултат на честото миене на ръцете. Симптомите включват зачервяване, лющене на кожата, мехури, екзема и сърбеж. Експертите по грижа за кожата предполагат, че този вид увреждане на кожата често е свързано с лошо качество на продуктите за хигиена на ръцете. Агресивните миещи вещества, аромати и консерванти в някои продукти могат да нарушат естествената флора на ръцете.  Важно е проблемът да се установи и да се отстрани, защото дразненето на кожата е една от ключовите причини, поради които дори професионалистите не практикуват добра хигиена на ръцете.
За да насърчите добрата хигиена на ръцете и да съдействате за доброто здравословно състояние на вашите служители, изберете висок клас препарати като дезинфектанта за ръце на Торк. Нашите дерматологично тествани препарати съдържат съставки за грижа за кожата за защита на чувствителната кожа, когато е необходимо често миене на ръце.

3. Оптимизирайте разположението на дозаторите  

След като сте избрали висококачествено почистващо средство, следващата стъпка по посока на повишаването на хигиената на ръцете във вашето здравно заведение е да оптимизирате разположението на дозаторите. Изследванията показват, че местоположението на дозаторите за хигиена на ръцете оказва значително въздействие върху спазването на стандартите за хигиена. Проучванията показват, че оптимизирането на разположението на дозаторите може да увеличи употребата им с повече от 50%. Направете така, че продуктите да са лесно достъпни в общите части като входове и коридори, стаите за пациенти и кабинетите на медицинските сестри.

4. Погрижете се дозаторите да се зареждат редовно 
 

Няма нищо по-лошо от това сапунът или дезинфектантът за ръце да свършат по средата на смяната. Всички трябва да се обединят, за да се поддържа добра хигиена на ръцете в болнична обстановка. Вашият екип за почистване на болницата играе голяма роля за осигуряването на достъп на персонала и на пациентите до дезинфектант и сапун за ръце. За да подобрите хигиената на ръцете във вашия обект, обмислете използването на система, изискваща малка  поддръжка за повишаване на ефективността. По този начин можете да следите употребата на продукта, да поддържате дозаторите заредени и да повишите ефективността на персонала.

5. Дайте препоръки и указания  

Ако искате да подобрите спазването на хигиената на ръцете във вашия обект, има няколко лесни и практични неща, които можете да направите, за да насърчавате вашия персонал да мие и дезинфекцира ръцете си. Може да решите да поставите „говорещи стени“, постери за здрави ръце и указания в близост до видни места на територията на вашия обект,  обозначаващи местата за хигиена на ръцете. Това също така трябва да насърчи пациентите и посетителите, както и персонала, да бъдат ангажирани с хигиената на ръцете. Освен информационните табели във вашия обект, може да се възползвате от предоставената на членовете на персонала обратна информация за хигиена на ръцете като част от атестацията на служителите, което да играе ролята на стимул за спазването на стандартите. 
 
 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари