Количка

Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

Как да се справим с миризмата на ръцете в професионалните кухни

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%
Въпреки че COVID-19 наложи значителни промени в навиците на гостите на всеки ресторант, основните приоритети за професионалните готвачи остават същите:
  • Приготвяне и сервиране на безопасна храна
  • Ефективна работа, като същевременно се гарантира благополучието на персонала
"Миришещите на кухня ръце" отдавна са повод за пререкания и притеснения в професионалните кухни.
 
Течният неароматизиран сапун за ръце на Tork предлага точно това, което готвачите търсят – сапун, който ефективно премахва миризмите и мазнините от ръцете, като същевременно е нежен към кожата дори при често миене.
 
Влияние на COVID-19 върху поведението на готвачите
 
Категорично се е увеличила консумацията на храна, приготвяна за вкъщи, дори от изискани заведения за хранене. И все пак всички ресторанти са под натиск да осигурят същото висококачествено изживяване - с по-малко персонал и по-малък бюджет.
Изискванията за чистотата на ресторантите и безопасността на храните са все по-големи от посетителите.1 Всъщност 60% от клиентите съобщават, че очакванията им за поддръжката на хигиената в ресторантите и кафенетата са се повишили по време на пандемията.  В резултат на това хигиената в ресторантите е все по-голяма грижа на готвачите, тъй като те са изправени пред все по-голяма конкуренция за гостите, много от които все още не се чувстват напълно комфортно да се хранят навън.
 
Извод: Нарастващата предпазливост на потребителите по отношение на чистотата в ресторантите и безопасността на храните накара много готвачи да провеждат сериозни хигиенни обучения и практики за безопасност на храните, които далеч надхвърлят нивата преди COVID. Но допълнителните разходи за консумативи за почистване и допълнителното време, необходимо за безопасно приготвяне и сервиране на храната според тези нови стандарти, оказват голямо влияние върху бюджетите на ресторантите и ефективността на работата в кухнята и причиняват на готвачите допълнителен стрес.
 
Предизвикателства при приготвянето и сервирането на безопасна храна
 
Готвачите отдавна се борят с предизвикателството да премахнат неприятните миризми и мазнини от ръцете си. Ако сапунът за ръце не премахва ефективно миризмата и остатъците от мазнини от ръцете, замърсяването на ястията с други миризми и вкусове се превръща в истински проблем. Замърсяването може да развали едно ястие или да изложи на риск алергичните гости към някоя съставка.
Много сапуни също могат да причинят дразнене на кожата поради честата употреба. Ако готвачите и служителите спрат да мият ръцете си толкова често, колкото би трябвало, замърсяването на храната и повърхностите също може да доведе до заболявания на служителите и дори на гостите – един кошмарен сценарий.
 
Предизвикателства пред ефективността на кухнята и благополучието на персонала
 
 
Ако сапунът за ръце оставя миризми и остатъци от мазнини по ръцете, готвачите могат да се мият по-често. Това може да прекъсне процеса на приготвяне на храната, както и прецизно дирижирания работен процес в професионалната кухня. Проблемът се увеличава, когато екипът е под силен натиск да изпълнява поръчките бързо и ефективно.
Много сапуни също могат да причинят дразнене на кожата поради честата употреба. Това може значително да повлияе на ефективността на кухнята, ако дразненето стане сериозно или води до замърсяване на храната и заболяване, което изисква отсъствие от работа.
 
Значението на ефективния сапун за ръце
 
Ефективният, но нежен сапун за ръце може да окаже голямо влияние върху готвачите и кухненския персонал – както върху тяхната работа, така и върху спокойствието им. В края на краищата, ръцете на готвача са най-важният му инструмент и добрата грижа за тях е от решаващо значение. Както един готвач каза: "Когато сапунът реши проблемите ми, аз се чувствам сигурен." 2
Вместо да се притеснявате за замърсяването на храната, прехвърлянето на миризми или сухите напукани ръце, ефективният сапун за ръце може да помогне на готвачите да се концентрират върху най-важната и най-добрата част от работата си: да приготвят вкусни ястия, които правят гостите щастливи и ги карат да се връща при тях.
Сапун, предназначен за професионални кухни
Tork създаде уникалната формула на течния неароматизиран сапун, предназначен специално за професионални кухни и вековния проблем с "миришещите на кухня ръце". Отделните съставки действат заедно, за да премахнат дори най-острите и упорити миризми от храната. Благодарение на тях може да се каже сбогом на миризмата на лук, чесън и риба. Проучванията доказват това с резултат от цели 78% подобрение в намаляването на миризмата.3
 
Формулата също така унищожава мазнините - както животинските, така растителни масла, като ги премахва и отмива от ръцете. Повече от 85% от участниците оценяват течния неароматизиран сапун като добър или много добър по отношение на лесното отстраняване на мазни остатъци.4
 
При все това той е нежен към ръцете дори при честа употреба. Експерт дерматолог оценява неароматизирания сапун на Tork  като такъв с добра съвместимост с кожата, дори когато ръцете се мият често. Не приемайте обаче това на доверие. Повече от 90% от хората, които сме помолили да го тестват, са съгласни, че не причинява дискомфорт или сухота.5 Докато много сапуни за ръце рекламират формулите си като достатъчно меки за честа употреба, повечето не са предназначени специално за персонала на ресторанти или да отговорят на повишените хигиенни изисквания на днешните професионални кухни.
Дори дизайнът на бутилката е съобразен с условието за безопасност и лесно използване в професионалните кухни. Съвместима с дозаторите за грижа за ръцете на Tork, фабрично запечатаната бутилка и помпата за еднократна употреба, спомагат за намаляване на риска от разпространение на микроби сред множество потребители. Освен това тя се разрушава, след като се изпразни, намалявайки по този начин отпадъците от продукти.
 
 
Как действа?
 
Тайната на течния неароматизиран сапун на Tork се крие в комбинацията от висококачествени миещи съставки и механизма, по който те работят заедно, за да разтворят и премахнат мазнините и миризмите. Оценена и тествана от дерматолози, формулата е просто, но мощно средство за осигуряване на чисти ръце, без дразнене дори и в най-взискателните кухни.
Ако сте уморени да се справяте с остатъчните миризми по ръцете си, раздразнената кожа и прекъсванията, причинени от необходимостта от твърде често миене на ръцете, отговорът е специално формулираният сапун на Tork за професионални кухни. Научете повече за течния неароматизиран сапун за ръце на Tork.
 
Източници
1 Essity Hygiene & Health Survey, 2020-2021
2 Feedback from Tork’s chef network in Europe, 2020
3,4,5 Tork Odor-Control Hand-Washing Liquid Soap panel test

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари