Количка

Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

Дозатори Tork със сертификат за въглеродно неутрални продукти

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Tork е първата марка в Европа, която намалява и компенсира въглеродните емисии за целия жизнен цикъл* на избрани дозатори за сапун, тоалетна хартия и кърпи за ръце.


27 дозатора Tork вече са въглеродно неутрални и сертифицирани като такива. Комбинацията от намаляване на въглерода и компенсация през целия жизнен цикъл – от суровините до края на жизнения цикъл гарантира тяхната неутралност.    

 

                                             


Дозаторите се произвеждат чрез сертифицирана възобновяема електроенергия, а останалите емисии се компенсират със сертифицирани климатични проекти. Въглеродно неутралните дозатори на Tork се предлагат в Европа** от май 2023 г.


Tork е част от глобалната компания за хигиена и здраве Essity, призната за компания с водещи амбиции и цели за устойчивост***. Марката Tork включва този устойчив подход в своите продукти и услуги от създаването си през 1968 г.


„Ние сме развълнувани да предложим въглеродно неутрална гама от дозатори Tork, които не само са ефективни в осигуряването на страхотна хигиена, но също така намаляват въздействието върху околната среда - върху нашата планета. Това ново сертифициране ще помогне на нашите клиенти да изпълнят своите амбиции за устойчивост“, казва Рене Реминсе, директор Комуникации за устойчивост в Essity.
 

Essity вече намали въглеродните емисии за 27-те дозатора Tork, като използва сертифицирана възобновяема електроенергия за производство. За да постигне въглеродно неутрално ниво, компанията сега компенсира оставащите въглеродни емисии чрез инвестиции в сертифицирани климатични проекти с ClimatePartner. Избраните проекти намаляват въглеродните емисии чрез доставяне на чиста питейна вода в Камбоджа, осигуряване на енергийно ефективни готварски печки в Индия и подпомага защитата на горите в Индонезия.


Всички дозатори на Tork са проектирани с мисъл за устойчивостта. От използването на издръжливи материали до намаляване на потреблението с до 40% за няколко системи. И от предлагането на сензори за данни за подобрени процедури за почистване до сертификата „Лесен за използване“ от Шведската асоциация по ревматизъм.

* С изключение на консуматива. Валидно за дозатори, произведени след 1 май 2023 г. в европейски страни
** Без Франция
***Corporate Knights 2023, Global 100
Следните въглеродно неутрални дозатори са налични в нашия уеб магазин: www.scanclean.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари