Количка

Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

МИСИЯ Управление на отпадъците

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%
 
                                                                    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
МИСИЯ
ScanClean е част от DMD Eco World, която е международната търговска структура на производствените бази Green World в Италия, произвеждащи 100% компостуриеми продукти, които са в съответствие с естествената еволюция  на света за премахване на пластмасата.
 
НАШИТЕ КЛИЕНТИ СА НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ В БИТКАТА С ПЛАСТМАСАТА!
ОТДАВАМЕ ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ НА СОЦИАЛНИТЕ И ЕКОЛОГИЧНИТЕ ОТГОВОРНОСТИ КАТО ОСНОВА ЗА СВОЯ БИЗНЕС УСПЕХ.
 
Произвеждаме 100% биоразградими, компостируеми и наторяващи почвата, биополимери, отговарящи на стандарт EN 13432:2000 на ЕС и са в съответствие с ЕС директиви 94/62/ЕС и 2015/720.
Нашите биополимери са произведени на основата на възобновяеми източницикартофено и растително нишесте със собствена марка на материала BIOCARTENE®, BIOCARTEX®, FLOPACK®.
 
 
УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ И ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ОПОЛЗОТВОРЯВАНЕ НА БИОПЛАСТМАСИ
Въз основа на възобновяе
мите суровини, от които са създадени, биопластмасите пестят изкопаеми ресурси и предлагат голям потенциал за намаляване на парниковите емисии. Що се отнася до възможностите за управление на отпадъците, важно е да се отбележи, че биопластмасите включват цяло семейство от различни материаи. Те могат да бъдат третирани в различни установени потоци за конвенционално рециклиране, но също така да бъдат органично рециклирани т.нар.компостиране. По голямата част от обема на биопластмасата, произвеждана днес, може лесно да  бъде рециклирана заедно с конвенционалните си аналози
 
БИОПЛАСТМАСИТЕ МОГАТ ДА ДОПРИНЕСАТ ЗА ПО ЕФЕКТИВЕН ПОТОК НА ОТПАДЪЦИТЕ
Биоразградимите пластмаси често се разглеждат като възможно решение на този проблем, тъй като те могат да бъдат разградени от микроорганизми, без да произвеждат вредни емисии или вредни остатъци по време на разлагането. Процесът на биоразграждане обаче зависи от определени условия на среда. Продуктите, подходящи за промишлено компостиране, както е определено съгласно стандарт N 13432:2000, са подходящи за условията в инсталация за компостиране.
 
СЕРТИФИКАТИТЕ, ПРИТЕЖАВАНИ ОТ НАШИТЕ ПРОДУКТИ/Суровината
КАКВО Е ЛОГОТО НА РАЗСАДЪТ?
Логото на разсад (Seedling logo) е регистрирана търговска марка, собственост на Европейската Асоциация на Биопластиците. Това доказва, че продуктът е сертифициран за промишлено компостиране, съгласно европейския стандарт EN 13432:2000.
 
 
 
КАКВО ТОЧНО ОЗНАЧАВА ТОЗИ СЕРТИФИКАТ?
 
Когато бъде успешно сертифициран, продуктът ще се биоразгради напълно в промишлена инсталация за компостиране при контролирани условия като температура, влага и времеви диапазон оставяйки след себе си само вода, биомаса и CO2.
Продукт, сертифициран със Seedling logo ознчава, че той е безвреден и не токсичен.
 
СЕРТИФИКАТИТЕ, ПРИТЕЖАВАНИ ОТ НАШИТЕ ПРОДУКТИ
КОИ ПРОДУКТИ МОГАТ ДА НОСЯТ ЛОГОТО НА РАЗСАД?
 
Логото за разсад може да бъде приложено само ако съответният компостируем продукт е официалносертифициран. Процесът на сертифициране се извършва от независими сертификационни органи като TÜV AUSTRIA, съгласно схемата за сертифициране „Продукти от компостируеми материали“ Схемата за сертифициране е базирана на европейския стандарт EN 13432 2000
 
КАК ТРЯБА ДА БЪДЕ ПРИЛОЖЕНО ЛОГОТО ЗА РАЗСАД КЪМ СЕРТИФИЦИРАН ПРОДУКТ?
Логото за разсад върху сертифициран компостируем продукт, винаги трябва да се показва заедно с валидния регистрационен номер, отпечатан под логото. Символът за регистрираната търговска марка (®) трябва да бъде поставен в горния десен ъгъл на логото над десния лист. Под разсада еизписана формулировката „КОМПОСТИРУЕМ"
 
ЗА ЧИСТО ИЗХВЪРЛЯНЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ УСТОЙЧИВО НА РАЗКЪСВАНЕ И ТЕЧНОСТИ
 
За много потребители нехигиеничното събиране и изхвърляне на кухненски, и хранителни отпадъци е основната причина да не разделят биоразградимите отпадъци. Биоразградимите торби за отпадъци, направени от нашия BIOCARTENE® са тънки и същевременно особено здрави, и водоустойчиви.
Идеално решение за по-голяма хигиена във Вашата кухня и кошът за биоразградими отпадъци.
Благодарение на изпарението на влагата отпадъците изсъхват и намаляват неприятните миризми.
Торбите могат да се компостират с хранителни отпадъци. Използването им осигурява по добри хигиенни условия за сметоизвозващите компании и в съоръженията за компостиране.
 
ЗА ЧИСТО ИЗХВЪРЛЯНЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ УСТОЙЧИВО НА РАЗКЪСВАНЕ И ТЕЧНОСТИ
 
Остатъците от храна, градинските отпадъци и другите органични материали са ценни материали, а не отпадъци.
Компостирането, т.е. процесът на естествено рециклиране от микроорганизми и бактерии като гъбички, създава нов продукт ценен компост.
Колкото повече тези естествени торове се използват в селското стопанство, толкова по-малко са необходими изкуствени минерални торове. В резултат на това, качеството на почвата може да се подобри в дългосрочен план.
В зависимост от изискванията, клиентите могат да избират между видове, които могат да бъдат компостирани у дома или индустриално, в съответствие със стандарт EN 13432:2000. И двата
материала се разграждат напълно до вода, CO2 ибиомаса в промишлени инсталации за компостиране или домашен градински компост по абсолютно същия начин като органичните отпадъци.
 
УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ – ЧУВАЛИ ЗА СМЕТ И САНИТАРНИ ТОРБИЧКИ ЗА КУЧЕШКИ ИЗПРАЖНЕНИЯ
 
 
ТОРБИ ЗА БОКЛУК
ЧУВАЛИ С и БЕЗ ДРЪЖКИ
 
Удобни и хигиенични решения за домове, хотели, офиси и административни сгради,обществен транспорт, заведения за обществено хранене, паркове, здравни заведения, строителство, спортни съоръжения, учебни
и детски заведения и др.
 
Нашите дишащи торби за боклук могат да бъдат изработени по поръчка:
- в размери от 200 до 1200 мм.
- с дебелина от 12 до 100 микрона.
- прозрачни, полупрозрачни, бели, естествени или цветни.
- брандирани до 6 цвята.
- ароматизирани.
- по единични или ролки.
 
Компостируемите чували за смет имат много висока бариера срещу проникването на бактерии,
вируси, спори и плесени.
 
 
САНИТАРНИ ТОРБИЧКИ ЗА КУЧЕШКИ ИЗПРАЖНЕНИЯ
 
Хигиенните пликчета за кучешки изпражнения са 100% биоразградими и компостируеми, отговарят на ЕС стандарт EN 13432:2000.
Произведени са от картофено нишесте с търговска марка на материала BIOCARTENE®
* Лесни за отваряне. Непропускливии, здрави и издръжливи
* Сертифицирани с OK Compost Home, OK Compost Industrial и Seedling logo (сертификат за безвредност)
* Компостируеми в индустриален компостер и нормални условия на околната среда (след 90 до 180 дни в органична среда).
* Срок на годност: неограничен до попадане в органична среда
* Произход: Италия, Green World (DMD Eco World)
 
 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари