Количка

Количка
Количката е празна.

ADA Cosmetics International придоби Pacific Direct! 

Дата: 2015-09-18

ADA Cosmetics International придоби водещия във Великобритания доставчик на хотелска козметика Pacific Direct. С тази стъпка, немския производител на хотелска козметика засилва присъствието си на международния пазар. Сделката е най-голямата придобивка на компанията в историята на ADA.

Pacific Direct е основана през 1991 г. в Бедфорд, Англия, като производител на  премиум козметика и аксесоари за луксозни хотели, круизни лайнери и авиокомпании. В момента компанията генерира около една трета от приходите си в Азия и Близкия Изток както и една трета във  Великобритания и приблизително 20 на сто в САЩ.

 

“Pacific Direct and ADA are a perfect match” заявява изпълнителният директор на ADA, Вилхелм Кьонинг. Той очаква, че придобиването на успешния производител обещава добри възможности за  растеж, особено на пазарите, споменати по-горе.

 

Комбинацията от двете компании ще увеличи стойността, която доставя с продуктите си  ADA. "Луксозните марки на Pacific Direct ще допълнят перфектено, установеното продуктово портфолио на ADA. В същото време, ние ще ги направим достъпни до нови клиентии контакти.По-специално, международни хотелски вериги  ще се възползват от обединяването на нашия ноу-хау пазар, както и от оптимизациите в сервиза и продажбите ", добавя Кьонинг.

 Годишния приход от глобалния бизнес на ADA се очаква да се повиши до приблизително € 100 милиона в резултат на придобивката.

 

Придобиването на Pacific Direct е втората придобита компания от ADA тази година. Съвсем наскоро,през април, немската компания придоби Скандинавския пазарен лидер Scanamenities.

Scanamenities, със седалище в  Копенхаген (Дания), е водещ доставчик в Скандинавия на хотелска козметика и, по-специално, на дозатор-системи за хотели. От 1986 г. компанията е доставчик на продукти за хотели, авиокомпании, круизни кораби и ваканционни селища. Продуктите са с  ексклузивен Скандинавски дизайн,  високо качество и модерна функционалност. В Скандинавия, Scanamenities е с добре установена клиентска база, с известни корпорации като Nordic Choice Hotels, First Hotels and Thon Hotels

 

 С придобиването на Pacific Directи  Scanamenities немският производител  от провинция Баден е на път да се превърне в един от водещитедоставчици на хотелска козметика  в световен мащаб.